Μπατσί

Μπατσί

Το μαγευτικό και κοσμοπολίτικο ψαροχώρι

Το Μπατσί είναι ένα κοσμοπολίτικο θέρετρο της Άνδρου με έντονη τουριστική κίνηση, απλωμένο γύρω από έναν κόλπο με αμμουδιά και πολύ πράσινο. Υπάρχουν πολλές επιλογές στη διαμονή και τη διασκέδαση. Προσφέρεται σαν κέντρο για τις εκδρομές σας στο νησί. Απέχει μόλις 8 χλμ. από το Λιμάνι του Γαυρίου, 27 χλμ. από την Χώρα της Άνδρου και 29 χλμ. από το Κόρθι.

Ένα πανέμορφο και γραφικό χωριό δίπλα στη θάλασσα

Το όμορφο Μπατσί ξεχωρίζει χάρη στην γραφικότητά του, με την εκκλησία του Αγίου Φιλίππου να δεσπόζει στο κέντρο του οικισμού. Το χωριό είναι χτισμένο αμφιθεατρικά, γύρω από την ομώνυμη αμμουδερή παραλία. Το απέραντο γαλάζιο σε συνδυασμό με το πράσινο του τοπίου δημιουργούν μία ειδυλλιακή ατμόσφαιρα. Το σκηνικό ολοκληρώνεται ιδανικά με γραφικά ταβερνάκια και μπαράκια δίπλα στη θάλασσα.

Αξιοθέατα κοντά στο Μπατσί

Πολύ κοντά στο Μπατσί βρίσκεται το μεγαλύτερο μοναστήρι του νησιού, η Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής, το οποίο αξίζει να επισκεφθείτε. Αρκετά κοντά βρίσκεται και ο Αρχαιολογικός Χώρος Υψηλής που αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους οχυρωμένους οικισμούς της πρώιμης εποχής του Σιδήρου στο Νότιο Αιγαίο. Ένα ακόμη σημαντικό αξιοθέατο κοντά στον οικισμό, είναι το Αρχαιολογικό Μουσείο Παλαιόπολης με σημαντικά εκθέματα όπως γλυπτά, αγάλματα, νομίσματα και επιγραφές.

Μπατσί και γύρω Χωριά

Κοντά στο Μπατσί υπάρχουν πανέμορφα χωριά που αξίζει κανείς να επισκεφθεί. Μερικά από αυτά είναι η περίφημη Άρνη με το νερό της λησμονιάς, τα καταπράσινα Ρέμματα και η κατάφυτη Κατάκοιλος, καθώς και το Ατένι αποτελούν προορισμούς που σίγουρα αξίζει να επισκεφθείτε.