Παραλία Ζόρκος

Παραλία Ζόρκος

Παραλία Ζόρκος

Η Παραλία Ζόρκος στην Άνδρο, είναι μία από τις πιο όμορφες και μεγάλες παραλίες του νησιού. Η χρυσή αμμουδιά της, τα επιβλητικά βράχια που την αγκαλιάζουν και τα γαλαζοπράσινα κρυστάλλινα νερά, της προσδίδουν εξωτική και απαράμιλλη ομορφιά.

Τοποθεσία-Πρόσβαση

Η παραλία Ζόρκος, βρίσκεται στη βορειοανατολική πλευρά του νησιού, πάνω από το Γαύριο, μετά το Βαρίδι. Αναλυτικότερα, η παραλία Ζόρκος απέχει 17 χλμ. από το λιμάνι του Γαυρίου, 24 χλμ. από το κέντρο του Μπατσίου και 49 χλμ. από την Χώρα της Άνδρου. Η πρόσβαση στην παραλία είναι σχετικά βατή. Το μεγαλύτερο μέρος του δρόμου είναι ασφαλτοστρωμένο και στα τελευταία περίπου χλμ. υπάρχει χωματόδρομος.

Η Παραλία

Θεωρείται απόλυτος προορισμός για κάθε επισκέπτη του νησιού. Από την μία πλευρά, ο Ζόρκος ενδείκνυται για όποιον έχει ανάγκη από μία ήρεμη και γαλήνια μέρα στη θάλασσα, διότι η μορφολογία και το μέγεθός της την βοηθούν να παραμένει πάντα ήσυχη όσο κόσμο και αν φιλοξενήσει. Από την άλλη πλευρά βέβαια, η παραλία Ζόρκος, είναι ιδανική και για όποιον επιθυμεί μία αξέχαστη και περιπετειώδη μέρα στο νερό. Τα γαλαζοπράσινα πεντακάθαρα νερά της μαγνητίζουν τους λάτρεις του ψαρέματος και του snorkeling και τους χαρίζουν μοναδική εμπειρία. Οι επιβλητικοί βράχοι που την περικλείουν, σχηματίζουν εντυπωσιακές σπηλιές και αποτελούν ιδανικά σημεία για βουτιές και ατέλειωτο παιχνίδι στο νερό. Αξίζει να σημειωθεί, πως αν και το σημείο είναι πανέμορφο και ειδυλλιακό, η παραλία είναι αρκετά εκτεθειμένη στα μελτέμια του νησιού, γι αυτό, θα ήταν ιδανικότερο να την επισκεφτεί κανείς τις ημέρες με όσο το δυνατόν λιγότερο αέρα. Στη συγκεκριμένη παραλία υπάρχουν ομπρέλες και ξαπλώστρες αλλά και αρκετός χώρος για όποιον επιθυμεί να χρησιμοποιήσει το δικό του εξοπλισμό. Ακριβώς πάνω από την παραλία βρίσκεται παραδοσιακή ταβέρνα.