Παραλία Βιτάλι

Παραλία Βιτάλι

Παραλία Βιτάλι

Η Παραλία Βιτάλι στην Άνδρο, είναι μία από τις πιο όμορφες παραλίες του νησιού με καταγάλανα, πεντακάθαρα και βαθιά νερά. Το Βιτάλι είναι ένας επίγειος παράδεισος που κοσμείται από βότσαλα. Θεωρείται εξαιρετική επιλογή για τις μέρες με αρκετό αέρα αφού οι επισκέπτες της δεν ταλαιπωρούνται από την συχνή αμμοβολή στο νησί μας.

Τοποθεσία-Πρόσβαση

Το Βιτάλι, βρίσκεται στο βορειοανατολικό τμήμα της Άνδρου, ακριβώς δίπλα από την Παραλία Γίδες. Αναλυτικότερα, το Βιτάλι απέχει 14 χλμ. από το λιμάνι του Γαυρίου, 22 χλμ. από το κέντρο του Μπατσίου και 46 χλμ. από την χώρα της Άνδρου. Πρόκειται για μία μεγάλη αλλά πανέμορφη διαδρομή. Θα χρειαστεί να διασχίσετε έναν δρόμο μέσα από το βουνό, κερδίζοντας μια πανέμορφη διαδρομή απείρου φυσικού κάλλους. Στο τέλος του δρόμου, περίπου 3 χλμ. πριν την στάθμευση σας υπάρχει βατός χωματόδρομος.

Η Παραλία

Η Παραλία Βιτάλι, θεωρείται ένα από τα στολίδια του νησιού, γιατί τόσο η διαδρομή προς αυτήν, όσο και η θέα που αντικρίζει ο επισκέπτης όταν φτάσει είναι μοναδική. Τα νερά της πεντακάθαρα σαν κρύσταλλο και οι βράχοι ψηλοί κι εντυπωσιακοί. Στο αριστερό μέρος της παραλίας, βρίσκεται το κατάλευκο εκκλησάκι που χαρίζει απέραντη θέα από ψηλά. Η παραλία διαθέτει ξαπλώστρες, beach bar και παραδοσιακό ταβερνάκι.