Παραλία Αποθήκες

Παραλία Αποθήκες

Παραλία Αποθήκες

Η Παραλία Αποθήκες είναι μία από τις πιο όμορφες παραλίες της Άνδρου, με γαλαζοπράσινα νερά και χρυσή αμμουδιά. Πρόκειται για ένα μικρό αλλά πανέμορφο κολπίσκο, ιδανικό λόγω των βράχων της για ψάρεμα και αξέχαστες βουτιές.

Τοποθεσία-Πρόσβαση

Η παραλία Αποθήκες στην Άνδρο, βρίσκεται στην Δυτική πλευρά του νησιού στην περιοχή Σταυροπέδα. Από το λιμάνι του Γαυρίου απέχει 24χλμ., από την Χώρα της Άνδρου 15 χλμ. και από τον όρμο Κορθίου 19χλμ. Μόλις φτάσετε με το αυτοκίνητο σας στην περιοχή της Σταυροπέδας, υπάρχει ένα κατηφορικό δρομάκι που οδηγεί στην παραλία Χαλκολιμιώνας. Μισό χιλιόμετρο πριν το τέλος του δρόμου υπάρχει μία διασταύρωση· σε αυτήν, κάνετε αριστερά και ακολουθείτε τον χωμάτινο δρόμο που οδηγεί στην παραλία Αποθήκες. Εκεί υπάρχει χώρος στάθμευσης για τα αυτοκίνητα.

Η Παραλία

Τα κρυστάλλινα πεντακάθαρα νερά στις Αποθήκες της Άνδρου, σε συνδυασμό με τη χρυσαφένια αμμουδιά της παραλίας, σίγουρα τραβούν τα βλέμματα των επισκεπτών της. Παρόλο που πρόκειται για έναν μικρό γραφικό κολπίσκο, αξίζει να σημειωθεί πως τα μελτέμια του νησιού μας επηρεάζουν το μέρος.