Παραλία Πλάκα

Παραλία Πλάκα

Παραλία Πλάκα

Η Παραλία Πλάκα, είναι μία μικρή, υπέροχη παραλία της Άνδρου με καταγάλανα νερά στην οποία συναντάμε έναν πανέμορφο συνδυασμό της άμμου, με ψιλό βοτσαλάκι και μικρά καταπράσινα δεντράκια που προσφέρουν σκιά και δροσιά στις καυτές μέρες του καλοκαιριού.

Τοποθεσία-Πρόσβαση

Η Παραλία Πλάκα, βρίσκεται στη Δυτική πλευρά της Άνδρου στην περιοχή του Κορθίου κοντά στο χωριό Ζαγανιάρι. Αναλυτικότερα η σιγκεκριμένη παραλία απέχει 30χλμ. από το λιμάνι του Γαυρίου και 21 χλμ. από τη Χώρα της Άνδρου. Η παραλία βρίσκεται κάτω από το εκκλησάκι του Αγ. Γεωργίου Φαράλη και η διαδρομή που ακολουθεί κανείς με το αυτοκίνητο από εκείνο το σημείο μέχρι τη θάλασσα είναι λίγο δύσκολη εξαιτίας του χωμάτινου δρόμου. Η τοποθεσία και η μορφολογία της την προστατεύουν από τα συχνά μελτέμια του νησιού μας κι έτσι, την καθιστούν πάντοτε ως μία σωστή και ευχάριστη επιλογή για όποιον την επισκέπτεται.

Η Παραλία

Η Πλάκα είναι μια από τις πιο μικρές αλλά και πιο γραφικές παραλίες της Άνδρου. Πρόκειται για μη οργανωμένη παραλία, χωρίς κάποιο κατάστημα κοντά της για να προμηθευτείτε τα απαραίτητα. Είναι ιδανική για ατελείωτα παιχνίδια στο νερό, αλλά και για ψάρεμα, αφού τα καταγάλανα νερά της είναι πάντα ήρεμα και διαυγή.