Παραλία Νειμποριό

Παραλία Νειμποριό

Παραλία Νειμποριό

Η Παραλία Νειμποριό είναι μία από τις πολυσύχναστες και ιδανικότερες παραλίες του νησιού για οικογένειες και παιδιά. Τα νερά της είναι πεντακάθαρα και ρηχά. Η στεριά της διακοσμημένη με χρυσή άμμο και αρκετές ξαπλώστρες. Στη μέση της παραλίας υπάρχει ο γνωστός στους ντόπιους “Βράχος Τούρλος” που την χωρίζει στα δύο.
Πολύ σημαντικό ρόλο για την συγκεκριμένη παραλία έχει παίξει η τοποθεσία της και μάλιστα για πολλούς λόγους. Ένας από αυτούς, αποτελεί το γεγονός πως απέχει λίγα μόνο μέτρα από τον κεντρικό εμπορικό δρόμο της χώρας. Επίσης, το σημείο το οποίο βρίσκεται την προστατεύει από τα μελτέμια του Αυγούστου. Ο κύριος και πιο σημαντικός λόγος είναι η Θέα της. Ο κάθε επισκέπτης της απολαμβάνει το μπάνιο του αντικρίζοντας την πολύ γνωστή και γραφική εκκλησία της Αγίας Θαλασσινής, την πλατεία του Αφανούς Ναύτη και τον Φάρο Τουρλίτη.

Τοποθεσία-Πρόσβαση

Η Παραλία του Νειμποριού βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του νησιού στη Χώρα. Μπορείτε να φτάσετε στην παραλία με τα πόδια από τον κεντρικό εμπορικό δρόμο ή με το αυτοκίνητο ακολουθώντας τον παραλίακό δρόμο προς Στενιές. Αναλυτικότερα, το Νειμποριό απέχει 33 χλμ. από το Γαύριο, 25 χλμ. από το Μπατσί και 22 χλμ. από το Κόρθι.