Παραλία Χρυσή Άμμος

Παραλία Χρυσή Άμμος

Παραλία Χρυσή Άμμος

Η Παραλία Χρυσή Άμμος στην Άνδρο θεωρείται μία από τις πιο δημοφιλείς και κοσμικές παραλίες του νησιού. Εκεί που η διασκέδαση και οι καλοκαιρινές βουτιές γίνονται ένα. Μουσική, χορός και ατέλειωτο παιχνίδι πάνω στην χρυσαφένια αμμουδιά με θέα το απέραντο γαλάζιο της θάλασσας.

Τοποθεσία-Πρόσβαση

Η Χρυσής Άμμου στην Άνδρο, βρίσκεται στην βορειοδυτική ακτή της Άνδρου στην περιοχή Κυπρί σε απόσταση περίπου 3 χλμ. από το λιμάνι του Γαυρίου, 6 χλμ. από το κέντρο του Μπατσίου και 30 χλμ. από τη Χώρα της Άνδρου. Είναι εύκολα προσβάσιμη από τον κεντρικό δρόμο που οδηγεί από το Γαύριο στη Χώρα.

Η Παραλία

Η Παραλία Χρυσή Άμμος, είναι ιδιαίτερα δημοφιλής κυρίως στις νεαρές ηλικίες αλλά και σε οικογένειες. Αν και η ακτή της δεν είναι αρκετά μεγάλη σε μήκος, κατακλύζεται από κόσμο. Όπως άλλωστε φανερώνει το όνομά της, είναι στρωμένη με υπέροχη ψιλή χρυσή άμμο που θα την συναντήσετε και στο πυθμένα της θάλασσας. Τα νερά με το τυρκουάζ χρώμα είναι πάντα δροσερά και ήρεμα αφού δεν επηρεάζεται από τους συνήθεις ανέμους των Κυκλάδων. Παράλληλα με τα πρώτα μέτρα να είναι αβαθή και εν συνεχεία να βαθαίνουν αργά και σταδιακά είναι ιδανικό μέρος για τους μικρούς μας κολυμβητές για παιχνίδια τόσο στην θάλασσα όσο και στην ακτή. Είναι οργανωμένη και θα βρείτε ομπρέλες και ξαπλώστρες για ενοικίαση, αποδυτήρια, ντους και ναυαγοσώστη. Το beach bar που λειτουργεί αποτελεί αγαπημένο στέκι της νεολαίας και δίνει το ρυθμό στην παραλία ολόκληρη την ημέρα, έτοιμο να σας προσφέρει καφέ, ποτά και γρήγορα σνακ ενώ υπάρχουν και δυνατότητες για διάφορα θαλάσσια σπορ. Αν ωστόσο θέλετε απλά να επισκεφθείτε την παραλία με το δικό σας εξοπλισμό υπάρχει ένα μικρό και ελεύθερο τμήμα της παραλίας που θα μπορέσετε να καθίσετε σε αυτό.