Παραλία Φελλός

Παραλία Φελλός

Παραλία Φελλός

Η παραλία Φελλός, είναι μία από τις πιο γνωστές και μεγάλες παραλίες της Άνδρου με χρυσαφένια αμμουδιά και πεντακάθαρα κρυστάλλινα νερά. Η παραλία ενδείκνυται για ατελείωτες ώρες χαλάρωσης και για πολύωρο παιχνίδι στην αμμουδιά, αφού τα αρμυρίκια που κοσμούν σχεδόν όλο το μήκος της ακτής της, προσφέρουν φυσική σκίαση στους επισκέπτες της. Όσον αφορά στους λάτρεις του ψαρέματος, αξίζει να σημειωθεί πως η παραλία Φελλός της Άνδρου, αποτελεί συχνή επιλογή των ψαράδων και αυτό γιατί εκτός από την ίδια, κοντά της βρίσκονται δύο άλλες μικρές απομονωμένες αλλά δυσπρόσιτες από την ξηρά παραλίες ονομαζόμενες Σέλκι και Κούρταλι.

Τοποθεσία-Πρόσβαση

Η παραλία Φελλός βρίσκεται στο βορειοδυτικό τμήμα της Άνδρου στο χωριό Φελλός. Η συγκεκριμένη παραλία θεωρείται μία από τις πιο γνωστές και πολυσύχναστες παραλίες του νησιού, αφού απέχει μόλις 4 χλμ. από το λιμάνι του Γαυρίου και η πρόσβαση σε αυτή είναι αρκετά εύκολη, αφού ο δρόμος είναι στρωτός και ασφαλτοστρωμένος μέχρι τη θάλασσα. Πιο συγκεκριμένα, θα χρειαστεί από το λιμάνι του Γαυρίου να ακολουθήσετε με το αυτοκίνητο τον δρόμο προς Φελλό και ύστερα προς Άνω Φελλό, και οι πινακίδες θα σας οδηγήσουν εύκολα στον προορισμό σας.

Η Παραλία

Η παραλία Φελλός της Άνδρου είναι μεγάλη σε έκταση, όμως δεν υπάρχουν σε αυτήν beach bar και ξαπλώστρες. Είναι ιδανική για οικογένειες και για όσους έχουν ανάγκη από λίγες ώρες ξεκούρασης και απομόνωσης. Η παραλία μπορεί να μην είναι οργανωμένη, όμως κοντά σε αυτήν βρίσκεται παραδοσιακή ταβέρνα για όσους θέλουν να προμηθευτούν τα απαραίτητα τρόφιμα και ποτά και για τους καλοφαγάδες που θέλουν να δοκιμάσουν την τοπική κουζίνα του νησιού.