Παραλία Χαλκολιμιώνας

Παραλία Χαλκολιμιώνας

Παραλία Χαλκολιμιώνας

Ο Χαλκολιμιώνας, είναι μία από τις πιο γνωστές και πολυσύχναστες παραλίες της Άνδρου. Τα νερά είναι καταγάλανα και η αμμουδιά χρυσή με ψιλό βοτσαλάκι. Τις απογευματινές ώρες στην παραλία, καθώς ο ήλιος δύει, φωτίζει τα κρυστάλλινα νερά της και η θέα του ηλιοβασιλέματος είναι μαγευτική.

Τοποθεσία-Πρόσβαση

Η παραλία Χαλκολιμιώνας της Άνδρου, βρίσκεται στη δυτική πλευρά του νησιού στην περιοχή της Σταυροπέδας. Η συγκεκριμένη παραλία απέχει από το λιμάνι του Γαυρίου 24χλμ., από την Χώρα της Άνδρου 14χλμ. και από τον όρμο Κορθίου 18 χλμ. Για να επισκεφθείτε την παραλία Χαλκολιμιώνας θα πρέπει να κατευθυνθείτε με το αυτοκίνητό σας  προς την περιοχή της Σταυροπέδας. Μόλις φτάσετε, θα συναντήσετε μία διασταύρωση· σε αυτήν, ακολουθείτε την σχετική σήμανση και ο ασφαλτοστρωμένος δρόμος θα σας οδηγήσει στην παραλία. Υπάρχει μεγάλος χώρος στάθμευσης.

Η Παραλία

Η παραλία Χαλκολιμιώνας είναι αρκετά μεγάλη με πεντακάθαρα καταγάλανα νερά, και οι βράχοι που την αγκαλιάζουν, την καθιστούν ιδανική για ψάρεμα και ατέλειωτες ώρες παιχνιδιού. Το μεγαλύτερο μέρος της παραλίας είναι οργανωμένο με ξαπλώστρες από το Copper Beach bar. Φυσικά, υπάρχει αρκετός χώρος για όσους επισκέπτες δεν επιθυμούν το οργανωμένο τμήμα της παραλίας.