Γεφύρι της Αγάπης

Γεφύρι της Αγάπης

Το Μαγευτικό Γεφύρι της Αγάπης

Κρυμμένο σε ένα μέρος που θυμίζει παραμύθι, το Γεφύρι της Αγάπης στην Άνδρο έχει κερδίσει τις καρδιές ρομαντικών ψυχών που ψάχνουν ένα γραφικό σημείο για τις αγαπημένες τους αναμνήσεις στο νησί. Αρχικά γνωστό ως το γεφύρι του Επισκοπείου, έγινε ευρέως γνωστό μετά τη συμμετοχή του στην ταινία "Μικρά Αγγλία", σε σκηνοθεσία του Παντελή Βούλγαρη. Αυτή η εμβληματική τοποθεσία μετονομάστηκε σε Γεφύρι της Αγάπης, χαρακτηρίζοντάς το ως μυστικό σημείο συνάντησης των πρωταγωνιστών της ταινίας.

 

Πώς θα φτάσετε εκεί;

Για να φτάσετε στο Γεφύρι της Αγάπης, μπορείτε να ακολουθήσετε δύο διαφορετικές διαδρομές, ανάλογα με το σημείο εκκίνησής σας. Από τον Κόρθι, σε περίπου δέκα λεπτά, μπορείτε να φτάσετε στο Επισκοπείο, ένα γραφικό χωριό που αξίζει σίγουρα να επισκεφτείτε. Αντίστοιχα, από την Χώρα της Άνδρου, το Γεφύρι της Αγάπης είναι περίπου μισή ώρα μακριά με το αυτοκίνητο. Η διαδρομή προς εκεί αποτελεί μια ευχάριστη εξερεύνηση, δίνοντάς σας τη δυνατότητα να ανακαλύψετε πολλές ομορφιές του νησιού.

Αφού φτάσετε στο χωριό Επισκοπείο, θα παρκάρετε το αυτοκίνητό σας και θα ξεκινήσετε ένα αξέχαστο ταξίδι με τα πόδια στο μαγευτικό μονοπάτι που οδηγεί στο Γεφύρι της Αγάπης. Είναι περιτριγυρισμένο από γραφικά, παραδοσιακά σπιτάκια και χαρίζει μια αίσθηση παραμυθένιας εμπειρίας. Υψηλά δέντρα, ελιές, κυπαρίσσια και συκιές θα σας συντροφεύσουν μέχρι να φτάσετε στον προορισμό σας. Τα ζωγραφισμένα βέλη στο μονοπάτι οδηγούν ακριβώς στο Γεφύρι της Αγάπης, διευκολύνοντάς σας να το βρείτε χωρίς προβλήματα.