"Το Ημερολόγιο": Η μεγάλη μουσικοχορευτική παράσταση στο Γαύριο, Παρασκευή 1/7 - 20:30

30 Ιουνίου 2022

Η μεγάλη μουσικοχορευτική παράσταση του Χορευτικού Ομίλου Υδρούσας την Παρασκευή 1η Ιουλίου στις 20:30 στο παλιό δημοτικό σχολείο Γαυρίου.

 

Για όλους τους λάτρεις της παράδοσης και του πολιτισμού ο Χορευτικός Όμιλος Υδρούσας ετοιμάζει μια ιδιαίτερα προσεγμένη παράσταση, με χρήση ενός ευφάνταστου σκηνικού, με σεβασμό στα λαογραφικά στοιχεία του τόπου μας και κυρίως με μεράκι και αγάπη για αυτό που πρεσβεύει, τη διάσωση και τη διάδοση της πολιτισμικής κληρονομιάς.

Καλείται όλος ο κόσμος της Άνδρου και της ευρύτερης περιοχής της Περιφερειακής Ενότητας Νοτίου Αιγαίου να συμμετάσχει ενεργά στην παραπάνω προσπάθεια του Όμιλου, να βιώσει στιγμές μαγικές και να απολαύσει ηχοχρώματα και χορευτικά μοτίβα άλλων εποχών.

 

 

Ο Χορευτικός Όμιλος Υδρούσας είναι ένας σχετικά νέος σύλλογος, με έδρα το Γαύριο, όπου δραστηριοποιείται τα τελευταία 8 χρόνια, παραδίδοντας μαθήματα παραδοσιακών ελληνικών χορών στα παιδιά και στους ενήλικες όλου του νησιού. Έχουμε ομάδες στο Γαύριο, στο Μπατσί και στο Κόρθι. Πέρα απ’ την εκμάθηση των χορών στόχος μας είναι η επιστημονική έρευνα, μελέτη, διάσωση, παρουσίαση και διάδοση, κάθε μορφής του λαϊκού μας πολιτισμού, της λαϊκής μας παράδοσης και λαογραφίας. Η διοργάνωση και διεξαγωγή συνεδρίων, σεμιναρίων, εκδόσεων, εκθέσεων, παραστάσεων, εκδρομών και κάθε είδος εκδηλώσεων που σχετίζονται με τη λαϊκή τέχνη. Ενώ τα χρόνια του Covid-19 σταμάτησαν κάθε δραστηριότητά μας, με χαρά σήμερα η μεγάλη οικογένεια του χορευτικού ενώνεται και σας παρουσιάζει…..

 

 

Λίγα λόγια για την παράσταση:

Πόσοι από εσάς είχατε ένα ημερολόγιο; Πόσοι καταθέσατε τις σκέψεις σας και τα συναισθήματά σας σε αυτό. Και αν βρίσκατε ένα… τι θα έγραφε;

Χαμένες αλήθειες, αναμνήσεις που ξυπνάνε, όνειρα που ζωντανεύουν, στιγμές μιας χαμένης Ελλάδας που ξεδιπλώνονται μπροστά στα μάτια σας μέσα από την αυτοβιογραφία μιας γυναίκας σε αυτό το ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ. Η συγκίνηση και ο προβληματισμός δεν λείπουν, καθώς επίσης οι έντονες αντιθέσεις μεταξύ του χθες και του σήμερα θα ξεδιπλώσουν κρυμμένες αλήθειες και συναισθήματα.