Καλά Χριστούγεννα αγαπητέ μου Τσάρλυ: Εφηβική παράσταση, 9-11 Ιανουαρίου 2024

Καλά Χριστούγεννα αγαπητέ μου Τσάρλυ: Εφηβική παράσταση, 9-11 Ιανουαρίου 2024
08 Ιανουαρίου 2024

ΘΕΑΤΡΟ

Εφηβική παράσταση «Καλά Χριστούγεννα αγαπητέ μου Τσάρλυ»
9-11 Ιανουαρίου 2024

 

ΑΜΚΕ ΦΙΛΟΙ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΝΔΡΟΥ

Δράσεις Χειμώνας-Άνοιξη 2024

 

Πρώτη δράση 

Η ΑΜΚΕ Φίλοι Φεστιβάλ Άνδρου ετοιμάζεται να διοργανώσει το καλοκαίρι του 2024 το επετειακό 10ο Διεθνές Φεστιβάλ Άνδρου, γιορτάζοντας την πρώτη δεκαετία του θεσμού με σημαντικές εκδηλώσεις.
Στο πλαίσιο αυτό, προγραμματίζει δράσεις από το χειμώνα του 2024, με πρώτη την παρουσίαση, με ελεύθερη είσοδο, σε μαθητές των Γυμνασίων και των Λυκείων της Άνδρου την εφηβική παράσταση «Καλά Χριστούγεννα αγαπητέ μου Τσάρλυ» της Σοφιάννας Θεοφάνους (Κρατικό βραβείο παιδικού/εφηβικού έργου 2022), σε σκηνοθεσία Μαρίας Ξανθοπουλίδου.
Η παράσταση, μετά το επιτυχημένο ανέβασμα στην Αθήνα, ταξιδεύει αποκλειστικά στην Άνδρο, από τις 9 Ιανουαρίου έως και τις 11 Ιανουαρίου 2024.
Η ΑΜΚΕ Φίλοι Φεστιβάλ Άνδρου ετοιμάζει και άλλες δράσεις για το χειμώνα και την άνοιξη του 2024, που θα ανακοινωθούν σύντομα.

 

Λίγα λόγια για το έργο

Το έργο βασίστηκε σε πραγματικές ιστορίες ασυνόδευτων προσφύγων μέσα από ένα workshop που πραγματοποιήθηκε στο Μικρό Εθνικό την περίοδο 2018-2019. Τιμήθηκε με το κρατικό βραβείο παιδικού/εφηβικού έργου το 2022.

Πρόκειται για τη συνάντηση δύο εφήβων–ενός αγοριού και ενός κοριτσιού–σε μια προσπάθεια να συναντηθούν, με έναν τοίχο ανάμεσά τους να τους εμποδίζει και να τους αναγκάζει να εκμυστηρευθούν τις προσωπικές τους αγωνίες και ανάγκες χωρίς να μπορούν να δουν ο ένας τον άλλον. Το γεγονός αυτό γίνεται η αφορμή να αποκαλυφθούν οι διαφορετικοί κόσμοι από όπου προέρχονται και να δουν ο ένας τον άλλον με τα μάτια της φαντασίας και της ψυχής τους.

Με χιούμορ και γενναιοδωρία ανοίγουν σιγά σιγά τις καρδιές τους και ακουμπούν ο ένας πάνω στον άλλο μιλώντας για αγάπη, φιλία και τις δυσκολίες στην καθημερινότητά τους.

 

Ταυτότητα παράστασης

Κείμενο: Σοφιάννα Θεοφάνους
Σκηνοθεσία, Μουσική επιμέλεια: Μαρία Ξανθοπουλίδου
Επιμέλεια σκηνικού χώρου και κοστουμιών: Εύα Νάθενα
Κίνηση: Μαριέλα Νέστορα
Φωτογραφίες: Μαριλένα Αναστασιάδου
Αφίσα: Γιάννης Σταματόπουλος

Παίζουν: Πανάγος Ιωακείμ, Ζωή Μυλωνά

Παραγωγή Kart Productions 

Διάρκεια: 60 λεπτά

 

Πρόγραμμα παραστάσεων
Τρίτη 9 Ιανουαρίου & Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2024
Χώρα - Δημοτικό θέατρο

Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2024
Κόρθι - Πολυχώρος «Γ. Γλυνός»

 

 

 

Andros Festival 2023