Οι 5 δημοφιλέστερες παραλίες της Άνδρου

Οι 5 δημοφιλέστερες παραλίες της Άνδρου
20 Δεκεμβρίου 2021

 

 

1. Της Γριάς το Πήδημα

Η πιο διάσημη και πολυφωτογραφημένη παραλία της Άνδρου έχει σήμα κατατεθέν έναν πελώριο βράχο (ύψους 15 μέτρων) από σχιστόλιθο που υψώνεται μέσα από τη θάλασσα, λίγα μέτρα από την ακτή. Υπάρχουν πολλές εκδοχές για το όνομα αυτής της παραλίας και σύμφωνα με την επικρατέστερη, ο βράχος είναι η απολιθωμένη μορφή μιας γριάς που έβαλε τέρμα στη ζωής της, πηδώντας από ψηλά στο συγκεκριμένο σημείο. Τα γαλαζοπράσινα νερά της και η υπέροχη αμμουδιά δημιουργούν μια εξωτική και άγρια ομορφιά. Η πρόσβαση σε αυτήν γίνεται είτε με πεζοπορία και κατάβαση ενός απότομου μονοπατιού, είτε δια θαλάσσης από τον όρμο Κορθίου.

 

2. Άχλα

Μία από τις πιο όμορφες παραλίες όχι μόνο του νησιού αλλά και της Ελλάδας, βρίσκεται στην νοτιοανατολική πλευρά της Άνδρου. Ένας όμορφος κλειστός κόλπος με ψιλή άμμο, λεπτά λευκά βότσαλα και μαγευτικά σμαραγδένια νερά. Η μία άκρη της κοσμείται από το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου ενώ στην άλλη δεσπόζει ο επιβλητικός φάρος της Γριάς. Η πρόσβαση γίνεται δια θαλάσσης από την Χώρα της Άνδρου ή μέσω ενός δύσβατου χωματόδρομου από το χωριό Βουρκωτή.

 

3. Χρυσή Άμμος

Η πιο κοσμική και πολύβουη παραλία της Άνδρου οφείλει την φήμη της στην λεπτή σαν πούδρα άμμο με τα χρυσαφένια χρώματα. Τα νερά με το τυρκουάζ χρώμα είναι πάντα δροσερά και ήρεμα αφού δεν επηρεάζεται από τους συνήθεις ανέμους των Κυκλάδων. Η παραλία είναι απόλυτα οργανωμένη με ξαπλώστρες, ομπρέλες και beach bar με δυνατή μουσική. Αγαπημένος προορισμός τόσο της νεολαίας όσο και των οικογενειών, είναι εύκολα προσβάσιμη από τον κεντρικό δρόμο που ενώνει το λιμάνι με την Χώρα.

 

4. Βιτάλι

Ανήκει στις πιο όμορφες παραλίες του νησιού με καταγάλανα, πεντακάθαρα και βαθιά νερά. Το Βιτάλι είναι ένας επίγειος παράδεισος που κοσμείται από βότσαλα. Θεωρείται εξαιρετική επιλογή για τις μέρες με αρκετό αέρα αφού οι επισκέπτες της δεν ταλαιπωρούνται από την συχνή αμμοβολή στο νησί. Η πρόσβαση σε αυτή γίνεται μέσω ενός βατού χωματόδρομου από το λιμάνι του Γαυρίου.

 

5. Ζόρκος

Απέραντη παραλία με χρυσή αμμουδιά και γαλαζοπράσινα κρυστάλλινα νερά που της προσδίδουν εξωτική και απαράμιλλη ομορφιά. Θεωρείται απόλυτος προορισμός για κάθε επισκέπτη του νησιού. Ιδανική για μία αξέχαστη και περιπετειώδη μέρα στη θάλασσα.