55ος Διεθνής Ιστιοπλοϊκός Αγώνας Άνδρου

55ος Διεθνής Ιστιοπλοϊκός Αγώνας Άνδρου
24 Αυγούστου 2022

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ – ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΝΔΡΟΥ

55ος ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΑΝΔΡΟΥ

ΙΩΑΝΝΟΥ Β. ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ 2022

ΓΙΑ ΣΚΑΦΗ ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΜΕΝΑ ΚΑΤΑ ORCi, ORC CLUB και Ιστιοφόρα Superyachts

25 - 28 Αυγούστου 2022 

Ανοίγει πανιά σήμερα ένας από τους σημαντικότερους και πιο ιστορικούς ιστιοπλοϊκούς αγώνες της χώρας μας από την Πέμπτη 25 Αυγούστου έως και την Κυριακή 28 Αυγούστου 2022, για σκάφη καταμετρημένα κατά ORCi, ORC CLUB και Ιστιοφόρα Superyachts. Εκκίνηση στη 13:00 από τη Βουλιαγμένη προς την Χώρα της Άνδρου.


Φώτο: Andros International Yacht Race 2022, @Nikos Alevromytis

 

Οι ιστιοπλόοι θα δοκιμάσουν τις δυνάμεις, τις αντοχές και τις γνώσεις τους σε ένα σπουδαίο ναυταθλητικό γεγονός – έμπνευση του Γιάννη Β. Γουλανδρή, που συνεχίζει αδιάκοπα την ιστορική του διαδρομή από το 1967, συγκεντρώνοντας μερικά από τα καλύτερα πληρώματα σε ένα μοναδικό αγώνα.


Φώτο: Andros International Yacht Race 2022, @Nikos Alevromytis

 

Η εκκίνηση της διοργάνωσης θα δοθεί από την Βουλιαγμένη όπου τα πληρώματα θα ταξιδέψουν 80 ναυτικά μίλια περίπου από τη Βουλιαγμένη με προορισμό το νησί της ναυτοσύνης, την Άνδρο.

Ο Ναυτικός Όμιλος Άνδρου με έτος ίδρυσης το 1957 και πολύτιμη συμβολή στα ναυταθλητικά δρώμενα και κοινωφελές έργο προς το νησί προσφέρει δωρεάν μαθήματα ιστιοπλοΐας σε όλα τα παιδιά και οργανώνει πλήθος αθλητικών εκδηλώσεων κάθε χρόνο με κορυφαίο γεγονός το Διεθνή Ιστιοπλοϊκό αγώνα Άνδρου, ο οποίος αγκαλιάζεται από όλη την τοπική κοινότητα του νησιού.